Matcha zečići

Iako je prošlo već više od tri mjeseca, zbog kroničnog pomanjkanja vremena, nisam stigla staviti mali izvještaj s Pričljive čajanke. Da i ovim putem zahvalim svima koji su sudjelovali i pomagali: Tomislavu Košiću za kompletnu pomoć oko organizacije iz Odjela za mlade Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović, dragim ljudima na pomoći oko fotografija i kolačića: Ines Ercegović, Latici Petković, Ivi Roža, Jasminki Tkalec i Željki Tkalec.

Hvala svim autorima koji su čitali priče, redom čitanja, Ema Tretinjak, Nikola Leskovar, Ivana Bukal, Josip Špicar, Katarina Kovačićek, Ivana Dvorski Lacković, Filip Rutić, Ivana Pintarić i Lana Bubaš, te voditeljici grupe LIT Tatjani Ruža.

A kako ne bih na ovom blogu duljila o književnoj strani čajanke, da odmah pređem na keksiće i čajeve. Primijetila sam da su ljudi prilično sramežljivi za isprobavanje čajeva i postavljanje pitanja. Dovukla sam sa sobom barem pedesetak čajeva a uspjela pripremiti tek tri vrste. Pili smo Shui Xian tajvanski oolong čaj, Gui Fei također tajvanski oolong čaj i Sakura Komachi, japanski matcha čaj.

A što se još degustiralo, pogledajte na slikama. Unaprijed isprike zbog kvalitete fotografija, slikane su u različitim uvjetima, različitim foto aparatima.

I naravno, hvala svima koji su došli i popunili sve i do zadnjeg sjedećeg mjesta, a najviše hvala onima koji su stajali. Prilike će za ovakvo druženje, nadam se, biti opet.

Earl Grey LemonEarl Grey limunaste kuglice

Matcha muffinJapansko-ruski matcha muffin s varenjem od jagoda

Jasmin Tea CookiesKeksići sa zelenim čajem od jasmina

Matcha šifon tortaMatcha šifon kolač

Lapsang Souchong Ice-creamLapsang Souchong sladoled

Earl Grey pudingEarl Grey puding

Matcha zečićiMatcha zečići

Save

0 Comments

Leave a reply

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[2012-2018] Tea Chronicles

Menu Title

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account