Izvještaj s čajnog druženja u Kući Aikida
Izvještaj s čajnog druženja u Kući Aikida u Zagrebu koji se odvio prošle nedjelje. Kako je bilo, koji čaj su posjetitelji imali prilike probati i što nas čeka sljedećeg mjeseca.
Evo nas u Kući Aikida a usred Zagreb grada gdje pijemo čajeve razne netom pristigle sa dalekog Istoka i iskušavamo vodu sa izvora ispod Sljemena u nedjeljno dopodne! Ako vam se to ne čini čudnim vrijeme je da preispitate svoje osobne stavove jer je meni nekoliko pozvanih reklo da je to njima rano i da li bi nekako moglo…
Izvještaj s čajnog druženja u Kući Aikida
Zanimljivost je da su se, uz nove čajeve pojavila neka nova lica i pogledi očito ponukani pozivom preko Čajnih kronika. Također se pojavio i gosp. Wang, hrabri Kinez koji otvara novu Čajanu u Zagrebu! Čajoljupci su ga dobonamjerno ali nekako sa suosjećanjem gledali! Naime vjerujem da se u svakome od nas rodilo suosjećanje znajući sa čime se sve morao susresti jedan stranac u takvom hrabrom pokušaju. Donio je i neke svoje čajeve koje smo pijuckali slušajući njegovu priču iz zemlje čaja i najavu skorog otvaranja prostora.
Izvještaj s čajnog druženja u Kući Aikida
Čini se da polako raste svijest o neprocjenjivoj dragocjenosti vode, o tome da još uvijek imamo mogućnost uživati u svježem, živom nezagađenom napitku Majke Zemlje. Svijest o elementu Vode koja je i rodila život na Zemlji i od koje smo sačinjeni. Nama čajoljupcima je to uz pomoć čaja nekako i razumljivije jer smo čak eksperimentirali i okusom direktno potvrdili davno znanje o prednosti jedne vode nad drugom u okusima čaja. Tako su se u diskusiju uključili čajoljupci sa različitim znanjima, saznanjima i prijedlozima.
Izvještaj s čajnog druženja u Kući Aikida
Od dvojice simpatičnih novopridošlih čajoljubaca smo čuli priču da je postojao šumarak Camellie sinensis na otoku Visu negdje između 1950-1960 godine! Obećali su javiti mailom na Čajne kronike detaljnije podatke. Naime vjerovali ili ne oni stvaraju dokumentarac o čaju !!
Izvještaj s čajnog druženja u Kući Aikida
Janez je iz Slovenije donio vijest i poziv u novo-otvorenu Čajanu u Sarajevu! Donio je uz poziv i materijalne dokaze- mikro šalicu na slici koju slikovno prilažem!
Izvještaj s čajnog druženja u Kući Aikida
Pričali smo priče o čaju, prošli “ubrzanu” školu čaja, imali malu Kungfu Cha ceremoniju, odgovarali na pitanja…Pili smo čaj, pa čaj, pa još čaja… Dva oolong-a sa Taiwana i dva zelena čaja iz Kine…
Dogovorili smo idući susret 22. svibnja poslije podne u 17 sati u Kući Aikida. Sa svježim pričama i čajevima iz Irana upoznat će nas trener (svih trenera) tenisa Vjeran Friščić na povratku iz te zemlje. (Đorđe Cvijić)
0 Comments

Leave a reply

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[2012-2018] Tea Chronicles

Menu Title

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account